Waar bevallen

Waar je ook bevalt: wij zijn er voor je! Thuis of in het ziekenhuis. De keuze is aan jou. Tenminste, als er geen sprake is van een medische indicatie. Het is belangrijk dat je die plek kiest waar jij je het meest vertrouwd voelt. 

Vind je het moeilijk om te beslissen? Soms maak je pas tijdens de bevalling een keuze. Afhankelijk van hoe jij je op dat moment voelt. En dat is prima. Tijdens een van de controles bespreken we dit onderwerp uitgebreid. Hieronder vind je alvast wat info. 

Thuisbevalling

Je eigen bad en toilet: je hebt het thuis bij de hand! In je vertrouwde omgeving. Je kunt rustig rondlopen als je dat wilt. En dat geldt natuurlijk ook voor je partner. Bij een thuisbevalling begeleidt een van ons de bevalling en een kraamverzorgster zal ons assisteren. Zij zorgt er ook voor dat na de bevalling alles wordt opgeruimd, je wordt gewassen en je baby wordt verzorgd. Als er zich problemen voordoen tijdens of na de bevalling dan zal de verloskundige een gynaecoloog of kinderarts bellen en er voor zorgen dat je zo snel mogelijk (indien nodig) in het ziekenhuis komt.

Poliklinische bevalling

Bij een poliklinische bevalling huur je als het ware een verloskamer in het ziekenhuis. Een van ons gaat met jullie mee naar het ziekenhuis. We worden geassisteerd door een verpleegkundige of kraamverzorgster. Wij komen eerst thuis kijken hoe de bevalling vordert. Als het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan, bellen wij het ziekenhuis om door te geven dat je er aan komt. Soms gaan we gelijk mee. Als dat niet zo is, spreken we duidelijk met je af wanneer wij naar het ziekenhuis komen. Een poliklinische bevalling brengt extra kosten met zich mee die niet altijd volledig worden vergoed. De meeste zorgverzekeraars vragen een eigen bijdrage voor een poliklinische bevalling. Vraag ernaar bij je zorgverzekeraar. 

Als alles goed is gegaan en jij je ook goed voelt, mag je binnen een paar uur na de bevalling weer naar huis. Laat het de kraamzorg weten, dan kun je thuis genieten van je kindje! 

 

Zullen we je terugbellen?

Naam Telefoonnummer
© 2023 Bloesem verloskundigen
| Website: Het Wep